POLITYKA PRYWATNOŚCI W BIBLIOTECE

 

Polityka prywatności w Bibliotece Publicznej im. S. Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim

 

 

1. Niniejsza polityka prywatności ma charakter informacyjny, co oznacza że nie jest ona źródłem obowiązków dla Czytelników i Użytkowników Biblioteki.

 

2. Administratorem Państwa danych osobowych jest Biblioteka Publiczna im. S. Rowińskiego siedzibą przy ul. Wolności 2, w Ostrowie Wielkopolskim 63- 400, tel: 62  737 47 00 adres e-mail: biuro@biblioteka-ostrow.pl, zwana dalej "Biblioteką".

 

3. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony danych, z którym można się skontaktować telefonicznie pod nr 62 737 47 05 lub wysyłając maila na adres iod@biblioteka-ostrow.pl.

 

4. Dane ze strony internetowej biblioteka-ostrow.pl

Państwa dane podane na naszej stronie internetowej w zakresie wysyłki newslettera dotyczą tylko Państwa adres e-mail i będą wykorzystane w celu informowania Państwa o wydarzeniach prowadzonych przez Bibliotekę. Dane mogą w tym celu być przekazane firmie zajmującej się obsługą informatyczną związaną z prawidłowym funkcjonowaniem naszej strony internetowej. Firma ta nie będzie ich wykorzystywać w żadnym innym celu.

 

5. Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące np. adresu IP, nazwy domeny, typu przeglądarki, typ systemu operacyjnego.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

 

6. W jaki sposób wykorzystujemy dane?

Nie sprzedajemy i nie przekazujemy danych osobowych podmiotom trzecim, jeżeli nie wymaga tego realizacja naszych zadań statutowych.

W przypadku kontroli z Urzędu Ochrony Danych Osobowych, dane mogą zostać udostępnione zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy, możemy udostępnić dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

7. W jaki sposób można nas poinformować o rezygnacji z newslettera?

Aby wypisać się z usługi newslettera na naszej stronie internetowej, wystarczy podać swój adres e-mail i wybrać opcję "NIE" przy polu "Powiadamiaj". Informacja zostaje przesłana do systemu i Państwa adres e-mail zostaje usunięty z bazy newslettera. 

Przysługuje Państwu również prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: Prezesa Urzędu ochrony Danych Osobowych). Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

 

8. Czas przetwarzania danych 

Dane są przetwarzane w pełnym zakresie przez czas trwania Państwa zgody.

 

9. Niezależnie od powyższego, okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy będą wymagać tego przepisy prawa.

 

10. Wykorzystanie plików „cookies”

Do prawidłowego działania serwisu, tworzone są i wykorzystywane pliki sesyjne oraz pliki stałe. Pliki sesyjne są plikami tymczasowymi, przechowywanymi na urządzeniu użytkownika do czasu wylogowania się ze strony internetowej lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Pliki stałe pozostają na urządzeniu na określony czas lub bez okresu ważności, w zależności od ustawień administratora witryny. Plik stały może być usunięty wcześniej z przeglądarki internetowej przez użytkownika.

Użytkownik posiada możliwość skonfigurowania przeglądarki internetowej w taki sposób, aby całkowicie lub częściowo wyłączyć przechowywanie plików "cookies", jednakże efektem tego może być utrata możliwości korzystania z niektórych funkcjonalności serwisu.

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Państwa obecności w  serwisie w trakcie trwania konkretnej sesji. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. 

 

11. Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

 

 
  Szukaj


 

 

 

 

 

KATALOGI ON-LINE
 

 


 

 

 

  

 

 



( trwa aktualizacja )

 

nasza strona na


 

Kartoteka Regionalna
    i Zagadnieniowa

 


 

 

 

E-mail:
Powiadamiaj
 
 

NEWSLETTER
Biblioteka Ostrów

Bądź na bieżąco! Zapisz się na listę subskrybentów!

 


           

 

Copyright 2012 Biblioteka Publiczna w Ostrowie Wielkopolskim   |      Zaloguj